Noord-Koreaanse hackers stelen meer dan $100 miljoen van Atomic Wallet gebruikers

Inleiding

Atomic Wallet, een non-custodial wallet, is getroffen door een enorme exploit. Deze onvoorziene inbreuk heeft de crypto-gemeenschap geschokt, aangezien Atomic Wallet gebaseerd is op het idee dat gebruikers zelf verantwoordelijk zijn voor het veilig opslaan van hun crypto en de broncode open source is.

Omvang van de hack

Eerder deze maand, op 3 juni, verschenen de eerste geruchten op Twitter over een hack van Atomic Wallet, een gecentraliseerde opslag- en wallet service. Bij deze hack is naar schatting $100 miljoen aan verschillende tokens, waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), Dogecoin (DOGE), Litecoin (LTC), BNB coin (BNB) en MATIC gestolen. Deze alarmerende cijfers benadrukken de ernst van de aanval, waarbij naar schatting 5.500 crypto wallets zijn getroffen.

Onderzoek en betrokkenheid van Lazarus Group

Elliptic heeft de diefstal gelinkt aan de beruchte Lazarus Group, waarvan wordt aangenomen dat zij verantwoordelijk zijn voor het stelen van meer dan 100 miljoen.

Reactie van Atomic Wallet en samenwerking met internationale onderzoekers

Na de diefstal deelde Elliptic dat het samenwerkte met internationale onderzoekers en beurzen en zijn middelen inzette om de gestolen activa te herstellen. De inspanningen van het blockchain analyse bedrijf hebben naar verluidt geleid tot het bevriezen van meer dan $1 miljoen aan gestolen fondsen.

Witwassen van gestolen activa via Garantex

Het blockchain analysebedrijf merkte op dat als reactie op het bevriezen van deze fondsen, de hackers hun gedrag begon te veranderen. Ze zijn stapte over naar de op in Rusland gevestigde Garantex exchange om de gestolen activa wit te wassen.

Aanbevelingen voor veiligheidsmaatregelen en alternatieve wallets

De recente hack van Atomic Wallet benadrukt het belang van waakzaamheid bij het kiezen van een wallet en het nemen van veiligheidsmaatregelen. Gebruikers kunnen overwegen om alternatieve wallets zoals Exodus en Electrum te gebruiken en een hardware wallet te gebruiken voor het opslaan van tegoeden waar ze gedurende langere tijd niet actief mee handelen.

 

Ontdek meer blogs