Investeren in verduurzaming met crypto valuta

Crypto valuta zijn nog steeds enorm populair. Als je goed oplet wat je doet, kun je er prima in investeren. Natuurlijk schommelende koersen. Maar dat gebeurt ook met aandelen op de beurs. Als je nooit een gok neemt in het leven, dan leid je maar een saai bestaan. Als je geld verdient met investeren in crypto, dan kun je dat natuurlijk uitgeven aan een leuke vakantie. Maar je kunt er ook mee investeren in je woning. En daar heb je dan aanzienlijk langer plezier van dan van 3 weken op de Malediven.

Waarom is verduurzamen belangrijk?

Veel mensen zien de klimaatverandering als een ver van mijn bed show. Dat is iets voor later, voor de generaties na mij. Maar niets is minder waar. We moeten binnen enkele decennia stoppen met fossiele brandstoffen. Doen we dat niet, dan wordt de aarde een stuk sneller vernietigd dan waar we nu vanuit gaan. Willen we de planeet leefbaar houden, dan moeten we daar nu wat voor doen. Dat is niet alleen wat klimaatactivisten verkondigen tijdens een demonstratie. Het is de harde waarheid die door wetenschappelijk onderzoek wordt ondersteund. Je kunt daar zelf een bijdrage aan leveren door je huis te verduurzamen.

Isoleren kan iedereen

Met isoleren kan iedereen bedoelen we niet dat je het letterlijk zelf moet gaan doen. Maar vrijwel iedere woning in Nederland is geschikt voor spouwmuur isolatie. Daarbij wordt isolerend materiaal tussen de twee buitenmuren gespoten. De ruimte tussen die muren wordt de spouw genoemd, vandaar de term. Door de buitenmuren van een huis te isoleren wordt de warmte in de woning een stuk beter vastgehouden. Het logische gevolg is dat je minder hard hoeft te stoken. En een bijkomend voordeel is dat je de woning daarmee geschikt maakt voor alternatieven voor de cv-ketel, zoals een warmtepomp of aansluiting op een warmtenet.

Oude huizen hebben geen spouwmuren

In de jaren van de twintigste eeuw was niemand zich bewust van risico’s voor het milieu. Huizen die in die tijd werden gebouwd, hadden dan ook vaak geen spouwmuren. Dan is isolatie ook niet op die manier mogelijk. Maar je kunt wel kiezen voor voorzetwand isolatie. De wanden worden aan de binnenzijde tegen de buitenmuren geplaatst waardoor in feite hetzelfde effect ontstaat als wanneer je de spouwmuren zou isoleren. Je profiteert daarbij niet alleen van minder warmteverlies, maar ook van meer wooncomfort. Vocht en schimmel krijgen in huis minder kans. Voor het isoleren van je huis kun je in bepaalde gevallen subsidie krijgen. Meer informatie daarover kun je inwinnen bij je gemeente.

Ontdek meer blogs