How to Guide: Settle

Met de komst van Settle kan je jouw crypto portfolio ook gebruiken als betaalrekening. Iedereen met een account bij Knaken kan het gebruiken. Je kunt betaalverzoeken sturen, maar ook bijvoorbeeld betalen in je favoriete webshop of winkel. Gewoon met de Knaken app.

Hoe stuur je een betaalverzoek?

Om iemand een betaalverzoek te sturen, heb je de Knaken app nodig. Je moet een geverifieerd account hebben. Heb je dit nog niet gedaan? Lees dan hier hoe je je account moet verifiëren.

  • Stap 1 - Open de Knaken app.
  • Stap 2 - Druk op de grote knop midden onderaan om een nieuwe Settle te maken.
  • Stap 3 - Selecteer nieuwe Settle en voer vervolgens het bedrag in met een beschrijving naar keuze.
  • Stap 4 - Stuur nu het betaalverzoek naar de mensen waar je mee wilt Settle'n.

Zo’n betaalverzoek ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

MergeMerge

Als je een betaalverzoek wilt afrekenen, word je doorgestuurd naar de Knaken app en kan je selecteren met welke wallet je wilt afrekenen, zoals in de afbeelding hieronder te zien. Je kunt dus met een crypto naar keuze betalen!

MergeMerge

Je kan een betaalverzoek ook op een andere manier betalen zoals te zien is in het scherm hier rechts boven. Je moet dan wel een account aanmaken bij Knaken om een van die opties te kunnen selecteren. De verificatieprocedure doorlopen en een bedrag storten is dan niet nodig.

Een betaalverzoek blijft 7 dagen geldig.

Hoe betaal je met Settle bij een webshop?

Steeds meer bedrijven en diensten bieden je de optie aan om met Settle te betalen. Bij het afrekenen selecteer je simpelweg de optie Settle. Als je dit op je telefoon doet, dan word je direct doorgestuurd naar het betaalscherm in de Knaken app.

Bij het afrekenen op bijvoorbeeld je laptop krijg je een inlogscherm te zien met QR-code. Je kunt er dan voor kiezen in te loggen of de QR-code te scannen met je telefoon. Je telefoon opent dan het betaalscherm in de Knaken app.

Heb jij een webshop en wil je klanten ook de mogelijkheid bieden om met crypto te kunnen betalen? Neem dan nu contact op met [email protected] om op de wachtlijst te komen.

Ontdek meer blogs