Hoe werkt investeren in crypto en waarom zou je het willen doen?

Bij Knaken willen we er voor iedereen zijn die toegang zoekt tot de belofte van crypto. Wij bieden een platform waar je op een simpele en veilige manier crypto kan kopen. Knaken staat vooral bekend om de klanttevredenheid. Wij bieden onze klanten namelijk uitgebreid ondersteuning en reageren altijd erg snel.

Waarom investeren?

Investeren in je eigen toekomst is natuurlijk altijd een goed idee. Sparen is 1 ding, maar het is ook erg belangrijk om verstandig met je spaargeld om te gaan. Je wilt natuurlijk wel graag dat je spaargeld minimaal zijn waarde behoud.

Mensen die al hun spaargeld in euro’s op de bank hebben staan, zijn compleet afhankelijk van de waarde van de euro. De hoge inflatie en lage rente zorgen ervoor dat je elk jaar minder kunt kopen met je gespaarde euro’s. Een manier om jezelf hier tegen te beschermen is je vermogen verspreiden. Je kunt bijvoorbeeld een deel investeren in goud, andere valuta’s zoals dollars, vastgoed en aandelen. Met crypto is er nu ook een nieuwe manier van investeren bijgekomen.

Investeren lijkt voor veel mensen misschien risicovol en ingewikkeld, maar het zou dus ook juist meer zekerheid kunnen bieden voor de toekomst. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je het op een verstandige manier doet en zelf goed onderzoek doet voordat je begint.

Hoe werkt investeren?

Bedrijven en zeker beginnende projecten hebben vaak grote toekomstplannen. Om deze plannen waar te kunnen maken hebben ze alleen eerst wel kapitaal nodig. Daarom gaan ze op zoek naar geldschieters die in de toekomstplannen geloven. Die kopen dan aandelen of investeren op een andere manier. Als de toekomstplannen waar worden gemaakt, en het project of bedrijf erg groeit, gaat de waarde van de investering omhoog en worden de investeerders beloond.

Het investeren in crypto werkt ook ongeveer zo. Bitcoin is wel een belangrijke uitzondering omdat er geen bedrijf of project achter zit. Het is daarom beter te vergelijken met investeren in grondstoffen zoals goud. Net zoals Bitcoin is goud schaars en inwisselbaar. Omdat Bitcoin ook handig is voor transacties en meer transparant is, wordt het ook wel eens goud 2.0 genoemd.

Investeren is tegenwoordig mogelijk voor iedereen. Je hoeft niet meer naar de bank, maar je kunt gewoon thuis een account aanmaken en beginnen.

Waarom investeren in crypto?

In Nederland zijn veel mensen gewend aan de euro en het financiële systeem dat we nu gebruiken. Maar technologieontwikkeling staat niet stil en inmiddels zijn er nieuwe mogelijkheden. De eerste en belangrijkste crypto is Bitcoin en bestaat inmiddels al 13 jaar. Het heeft zich in die tijd bewezen als een betrouwbare basis voor een betaalnetwerk en waardeopslag.

Er zijn vele redenen om te investeren in crypto. Sommige mensen doen het omdat ze gewoon denken dat de koers gaat stijgen, andere omdat ze enthousiast zijn over de innovatieve technologie, en weer andere omdat ze het vertrouwen in het geld dat we nu gebruiken kwijtraken. Naast Bitcoin zijn er vele crypto projecten die verschillende soorten functies hebben. Je kunt stable coins zoals USDC en UCDT kopen die de koers van de dollar volgen. Je kunt ook investeren in platformen zoals Ethereum waar steeds meer applicaties op gebouwd worden. Inmiddels is er nog veel meer mogelijk met crypto, en wij helpen je graag een weg te vinden in deze nieuwe wereld.

Waarom investeren bij Knaken?

Wij zijn een Nederlands cryptobedrijf en geregistreerd bij De Nederlandse Bank. Dat betekent dat we voldoen aan de strenge Nederlandse wetgeving. Knaken is een begrijpelijk platform en we bieden uitgebreide service volledig in het Nederlands. Met onze up-to-date academy zijn we ook jouw gids in de wereld van crypto.

Ontdek meer blogs