Hoe koop je onroerend goed met cryptocurrency?

Er zijn veel manieren om Bitcoin te gebruiken voor alledaagse zaken. De populariteit van cryptocurrency als nieuwe, peer-to-peer betaalmethode bereikt elke dag nieuwe hoogtepunten. Veel gunstige investeerders zetten groots in op cryptocurrency om een mainstream asset te worden. Van parkeerplaatsen tot dure herenhuizen, alles zal binnenkort worden gekocht via virtuele valuta.

Dus Bitcoin (en ook veel andere cryptocurrencies) kan worden gebruikt voor bijna elke aankoop die je wilt doen. In een echte en virtuele wereld. Sommige bedrijven omvatten een derde partij om cryptocurrency om te wisselen in euro’s dollars en contant geld. De anderen accepteren Bitcoin zoals het is. Deze betaalmethode is extreem goedkoop en bijna-instant.

Onroerend goed is geen uitzondering op de regel. Bitcoin inruilen voor een woning wordt erg populair onder online makelaars (kopers, verkopers en investeerders).

Hoe koop je een huis met je Bitcoin?

Dus, kun je digitale valuta gebruiken om onroerend goed te kopen? Het antwoord is zeker ja. Volgens het beroemde Amerikaanse tijdschrift Business Insider werden alleen al in 2018 50 luxe appartementen verkocht voor cryptocurrency. Tot op heden verkopen veel vastgoedontwikkelaars hun eigendommen voor cryptocurrency. Een beleggingspanden financiering met een vastgoed hypotheek rente is altijd mogelijk met verschillende type betaalmogelijkheden.

 

Offer je comfort niet op

Je kunt daadwerkelijk onroerend goed kopen voor crypto in het zonnige Florida, het mooie Californië, het drukke New York en vele andere plaatsen! Veel van deze eersteklas voorzieningen hebben stenen open haarden, panoramisch uitzicht op de oceaan, of jacuzzi jets, als voorbeeld.

Voordat je een deal sluit, moet je er eerst voor zorgen dat zowel koper als verkoper in het crypto spel zitten. Er is ook een noodzaak om titel verzekering en escrow bedrijven te vinden die oké zijn met het behandelen van cryptocurrency transacties in plaats van normale transacties. Dus, als je erin geslaagd bent om al het bovenstaande te vinden, dan is het prima. Je bent op weg naar het verkrijgen van je gewenste eigendom. Laten we de nadelen van het kopen van een huis met cryptocurrency eens nader bekijken om extra kritisch te zijn op crypto en vastgoed keuzes.

 

De nadelen van het kopen van onroerend goed met cryptocurrency

Natuurlijk brengt het kopen van onroerend goed met bitcoin wat problemen met zich mee, zoals elke andere grote deal. En hier is het aan jou zelf om te beslissen of de onderstaande tekortkomingen doorslaggevend zijn.

1. De volatiele aard van digitale valuta

Zoals hierboven vermeld, is cryptocurrency gevoelig voor prijsschommelingen. En dit is onlosmakelijk verbonden met onzekerheid. Wat kan er met jouw bod gebeuren als de aankoopprijs heen en weer springt? Sommige verkopers willen niet helemaal omgaan met onzekerheden.

2. Onbekendheid met cryptocurrency

Veel mensen weten nog weinig over virtuele valuta. Deze betaalmethode is pas recent aan het licht gekomen. Het is dus geen wonder dat mensen zich nerveus voelen om betalingen te doen met een valuta die ze niet begrijpen.

3. Moeilijkheden met het vinden van een verkoper

Als je jouw crypto wilt ruilen voor een huis, kan het heel moeilijk zijn om iemand te vinden die Bitcoin accepteert. Weet je, dit gaat niet over traditionele huizenlijst sites. De weg zal niet zo gemakkelijk zijn. Sommige verkopers zullen aangeven dat ze crypto-vriendelijk zijn. Maar dat zijn eerder uitzonderingen.

Slotwoord...

Het maakt niet uit wat voor soort cryptocurrency je gebruikt. Voordat je een deal sluit, moet je jezelf afvragen: Weet ik hoe het werkt? Weet ik zeker dat de verkoop succesvol zal zijn en nauwkeurig en efficiënt zal worden afgerond? Als het antwoord ja is, ga dan door!

Ontdek meer blogs