De sprong van BlackRock in de wereld van Bitcoin: Wat betekent dit voor de cryptomarkt?

In de wereld van revolutionaire technologieën en digitale valuta waagt BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, zich aan een nieuwe grens: de Bitcoin. Dit markeert een keerpunt voor de instelling die ooit sceptisch stond tegenover cryptocurrencies. Maar waarom nemen ze deze stap nu en hoe kijken hun concurrenten hier naar?

BlackRock en Bitcoin: Een Veranderende visie

Het lijkt erop dat Larry Fink, CEO van BlackRock, zijn mening over Bitcoin in de loop van de tijd heeft veranderd. In juli 2018 zag hij geen "grote vraag naar cryptocurrencies" en zag hij ze niet als een "store of value". Hij is sindsdien van gedachten veranderd en heeft in juni 2023 een aanvraag ingediend om een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) te lanceren. Hij beschrijft Bitcoin nu als een "internationale asset" en stelt dat BlackRock zijn invloed wil gebruiken om het minder duur te maken en gemakkelijker om in te investeren.

Fink gelooft dat Bitcoin de financiële wereld kan "revolutioneren" en schrijft het de status van een "internationale currency" toe. Hij trok ook parallellen tussen Bitcoin en goud, door te stellen dat Bitcoin het proces van "goud digitaliseren" is. 

Concurrenten Reageren: Een Mix van Interesse en Speculatie

De inzet van BlackRock op Bitcoin is niet onopgemerkt gebleven bij zijn concurrenten. Enkele concurrenten van BlackRock binnen de financiële sector zijn The Goldman Sachs Group, Charles Schwab, Morgan Stanley. Zij, evenals invloedrijke personen binnen de crypto-gemeenschap, zijn geïnteresseerd in de ontwikkelingen.

Er zijn echter ook tegenstrijdige opvattingen. Terwijl sommigen het aanvragen van een Bitcoin-ETF door BlackRock als een bullish signaal voor de bredere cryptomarkt beschouwen, voeden anderen samenzweringstheorieën over hun positie in de markt.

Bitcoin ETF: Een Race Tussen Grootmachten 

BlackRock is niet de enige speler die een Bitcoin ETF wil lanceren. Invesco en WisdomTree hebben een tweede aanvraag gedaan voor spot Bitcoin ETF's nadat hun vorige aanvragen door de SEC (Security and Exchange Commission) werden afgewezen. 

De staat van dienst van BlackRock bij het verkrijgen van de goedkeuring van de SEC voor ETF's in het algemeen kan echter gunstig zijn voor het verkrijgen van goedkeuring voor hun Bitcoin ETF. De toekomst zal uitwijzen wie uiteindelijk de race zal winnen.

Concluderend kunnen we zeggen dat de betrokkenheid van BlackRock in de cryptomarkt veelbelovend is, niet alleen voor hen, maar ook voor de bredere wereld van crypto. Laten we afwachten hoe het verhaal zich ontvouwt.

Ontdek meer blogs