Alles wat je moet weten over technische analyses

Het lezen van cryptocurrency-grafieken is essentieel voor handelaren om de beste kansen in de markt te vinden, aangezien technische analyse beleggers kan helpen markttrends te identificeren en de toekomstige prijsbewegingen van een activum te voorspellen. Technische analyse verwijst naar het analyseren van statistische trends die in de loop van de tijd zijn verzameld om te begrijpen hoe vraag en aanbod van een specifiek activum de toekomstige prijsveranderingen beïnvloeden. Het lezen van cryptomarkt grafieken in bijvoorbeeld de Bitcoin koers kan beleggers helpen goed geïnformeerde beslissingen te nemen op basis van wanneer ze verwachten dat bullish en bearish bewegingen zullen eindigen.

Een bullish beweging verwijst naar een opwaartse prijsbeweging die wordt aangedreven door stieren, die de kopers van een activum zijn. Een bearish beweging is een neerwaartse prijsbeweging waarop wordt gestampt door de beren, de verkopers van het activum. Technische analyse kan handelaren helpen om prijstrends en patronen op grafieken te evalueren om handelsmogelijkheden te vinden. De beste crypto grafieken helpen om marktbewegingen te volgen, maar ze hebben wel enkele kanttekeningen.

"Technisch" verwijst naar het analyseren van de handelsactiviteit en prijsvariaties van een activum in het verleden, wat volgens technische analisten nuttige voorspellers kunnen zijn van toekomstige prijsbewegingen van een activum. Het kan worden gebruikt voor elk activum met historische handelsgegevens, zoals aandelen, futures, grondstoffen, valuta's en cryptocurrencies. Technische analyse werd voor het eerst geïntroduceerd door Charles Dow, de oprichter en redacteur van de Wall Street Journal en de medeoprichter van Dow-Jones & Company. Dow was mede verantwoordelijk voor de totstandkoming van de eerste aandelenindex, de Dow-Jones Transportation Index (DJT).

Dow's ideeën werden geschreven in een reeks hoofdartikelen die in de Wall Street Journal werden gepubliceerd en nadat hij stierf, werden ze verzameld om te creëren wat nu bekend staat als de Dow-theorie. Technische analyse, het is vermeldenswaard, is sindsdien door jaren van onderzoek geëvolueerd om de patronen en signalen die we nu kennen op te nemen. De validiteit van technische analyse hangt af van het feit of de markt alle bekende informatie over een bepaald activum heeft ingeprijsd, wat impliceert dat het activum op basis van die informatie redelijk gewaardeerd is. Handelaren die technische analyse gebruiken en marktpsychologie toepassen, geloven dat de geschiedenis zich uiteindelijk zal herhalen.

Technische analisten kunnen fundamentele analyse in hun handelsstrategie opnemen om te bepalen of een actief de moeite waard is om te benaderen en hun beslissingen aanvullen met analyse van handelssignalen om te weten wanneer ze moeten kopen en wanneer ze moeten verkopen om de winst te maximaliseren. Fundamentele analyse is de studie van financiële informatie die van invloed is op de prijs van een actief om de potentiële groei ervan te voorspellen. Voor de aandelen van een bedrijf kan een fundamentele analyse bestaan uit het onderzoeken van de inkomsten, de prestaties in de sector en de merkwaarde.

Technische analisten proberen met technische analyse dus bullish en bearish prijsbewegingen te identificeren om handelaren te helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Je kunt ook zelf gebruikmaken van deze techniek voor dit doeleinde.

Ontdek meer blogs