Ethereum Classic is ontstaan uit een splitsing van het originele Ethereum-netwerk in 2016, een gebeurtenis die bekend staat als de DAO-hack. De prijs van Ethereum Classic (ETC) is sindsdien onderhevig aan grote schommelingen. Na de lancering op 20 juli 2016, werd de munt aanvankelijk gewaardeerd op ongeveer $1. Het eerste significante prijsniveau werd bereikt in juni 2017, toen de koers steeg naar ongeveer $20. Deze stijging werd gevoed door de toenemende populariteit van blockchain-technologie en de vraag naar alternatieven voor Ethereum.
In de daaropvolgende jaren heeft Ethereum Classic verschillende prijspieken en -dalen doorgemaakt. De meest significante hoogte werd bereikt in januari 2018, toen de munt bijna $47 waard was. Dit was een gevolg van de opwaartse trend in de gehele cryptocurrency-markt. Het jaar 2018 markeerde echter ook het begin van een langdurige neerwaartse trend, waarbij de prijs in de daaropvolgende maanden dramatisch daalde.
De koers van Ethereum Classic is historisch gezien zeer volatiel, wat het moeilijk maakt om te voorspellen of deze in de toekomst stabiliteit zal bereiken. De volatiliteit kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder:
Hoewel sommige analisten geloven dat de koers zal stabiliseren naarmate Ethereum Classic meer mainstream wordt, blijft de cryptocurrency-markt inherent onvoorspelbaar.
Bij het overwegen van de toekomst van de Ethereum Classic koers, zijn er een aantal belangrijke trends en indicatoren om in gedachten te houden:
Investeren in Ethereum Classic, net als elke cryptocurrency, brengt aanzienlijke risico’s met zich mee:
Daarom is het cruciaal voor investeerders om goed geïnformeerd te blijven en hun due diligence te doen voordat ze in Ethereum Classic of enige andere cryptocurrency investeren.
Knaken Cryptohandel B.V. heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) als aanbieder van cryptodiensten. DNB houdt toezicht op de naleving door Knaken Cryptohandel B.V. van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 1977. Knaken Cryptohandel B.V. staat niet onder prudentieel toezicht van DNB of onder gedragstoezicht van de AFM. Dit betekent dat er geen toezicht wordt gehouden op financiële eisen of bedrijfsrisico’s en er geen sprake is van specifieke financiële consumentenbescherming.
Investeren in cryptogerelateerde producten gaat gepaard met aanzienlijke risico’s.