Tezos

Tezos is net als Ethereum een blockchain-platform gericht op het faciliteren van smart-contracts. Het netwerk van Tezos verschilt echter van andere blockchain-netwerken. Gebruikers van Tezos kunnen namelijk middels een uitgebreid governance-systeem meestemmen over de ontwikkeling van het netwerk. Op deze pagina lees je een korte introductie van Tezos en kom je meer te weten over het kopen en verkopen van Tezos.

online crypto wallet

Over tezos

Tezos zag in september 2018 het daglicht nadat het meer dan $232 miljoen ophaalde tijdens zijn Initial Coin Offering (ICO). De lancering van Tezos ging echter niet zonder slag of stoot. Achter de schermen waren er namelijk een hoop conflicten tussen de teamleden. Hierdoor werd de lanceerdatum meerdere keren uitgesteld.

Tezos is een netwerk waarop smart contracts kunnen worden gezet. Dit zijn contracten die niet meer aangepast kunnen worden zodra ze op de blockchain zijn gezet. Hiermee lijkt het veel op Ethereum, echter heeft Tezos als doel de ontwikkeling van het netwerk volledig bij de gebruikers te leggen. Dit ziet er als volgt uit:• Ontwikkelaars sturen voorstellen in voor upgrades van Tezos en vragen voor een vergoeding voor hun werk.
• De ingestuurde voorstellen worden door de gemeenschap getest.
• Mensen met Tezos in hun wallets kunnen stemmen op voorstellen die zij als beste achten.
• Het protocol wordt vervolgens omgezet naar het protocol waarin het winnende voorstel is geïntegreerd. Dit zorgt ervoor dat er geen soft- of hard-forks nodig zijn.

ethereum kopen

Tezos (XTZ) veilig en simpel kopen via Knaken

+

Om mee te kunnen doen aan dit stemsysteem dien je eerst Tezos te bezitten. Hiervoor moet je dus Tezos kopen. Tezos, afgekort XTZ, kan via de meeste bekende cryptocurrency-exchanges gekocht worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Binance, Coinbase en Kraken.

Daarnaast zijn er een hoop over-the-counter (OTC) platforms die Tezos aanbieden. Hier kan je Tezos kopen waarna het direct in je eigen wallet wordt gestort. Een eigen wallet is altijd aan te raden zoals je verderop op deze pagina zal kunnen lezen.

bitcoin kopen ideal

Tezos (XTZ) veilig en simpel verkopen via Knaken

+

Tezos verkopen kan vaak op dezelfde plekken als waar je Tezos kan kopen. Meestal krijg je het meeste voor je Tezos wanneer je je XTZ via exchanges verkoopt. Echter kan je de voorkeur hebben om je Tezos via een OTC-platform te verkopen. Doe wel goed onderzoek naar de partij waaraan je je Tezos wil verkopen, oplichting komt namelijk veelvuldig voor in de crypto-wereld.

Knaken helpt je veilig en simpel Tezos aan te kopen of te verkopen. Het maakt niet uit of je een beginner of veteraan bent. De drie simpele stappen gelden voor iedereen.

• Selecteer je cryptocurrency
• Betaal via de betaalmethoden zoals IDEAL.
• Ontvang en beheer je crypto in je Knaken dashboard of eigen wallet.

crypto verkopen

Waarom mensen Tezos kopen of verkopen?

+

Mocht je het Tezos-project interessant vinden en wil je meedoen aan de stemronden? Dan is het een goed idee om Tezos te kopen. Een bijkomend voordeel is dat je met Tezos kan staken, wat inhoudt dat je een kleine vergoeding krijgt wanneer je je Tezos vastzet om ermee te stemmen. Je kan dit zien als een soort rente voor je deelname aan het vooruit helpen van het netwerk.

Met Tezos kan je ook actief handelen om geld te verdienen. Hierbij komen wel veel risico's kijken. De Tezos-koers kan namelijk opeens flink dalen, waarmee je Tezos opeens nog maar weinig waard kan zijn. Uiteraard geldt dit ook de andere kant op, de koers kan ook opeens hard stijgen.

bitcoin kopen

Waarom kiezen voor Knaken?

+

• Veilig & Simpel.
• Geen extra kosten.
• Crypto beheren via je Knaken Dashboard of eigen wallet.
• Knaken heeft een eigen exchange.

online crypto wallet

Belangrijke tips bij het kopen/verkopen van Tezos

+

Mocht je Tezos via een exchange kopen, houd er dan rekening mee dat het staken niet altijd via deze platforms kan. Zorg er dus voor dat je een goede en veilige Tezos-wallet hebt die staking ondersteunt.

Een hardware wallet is vaak de veiligste optie. Dit is een soort van USB-stick die niet met het internet verbonden is waarop je je Tezos veilig kan bewaren. Mocht je een groot bedrag in Tezos hebben op je exchange-account, stuur dit dan naar een veilige wallet waarvan je toegang hebt tot de private key. Zo weet je zeker dat je je Tezos niet zomaar kwijt raakt door het faillissement van een exchange bijvoorbeeld.

Wil je Tezos kopen via een OTC-platform? Doe eerst goed onderzoek naar het bedrijf dat je op het oog hebt. Zoek naar recensies op het internet en vraag naar ervaringen van anderen. Het goed verstand komt vaak ook goed van pas; mocht een website er verdacht uitzien dan moet je extra oplettend zijn.

Stop alleen geld in Tezos dat je echt kan missen. Terwijl er veel verhalen zijn over crypto-investeerders die miljonair zijn geworden, zijn er ook genoeg verhalen van investeerders die veel geld zijn verloren. Bedenk dus goed hoeveel je erin wilt stoppen!