Litecoin

Litecoin (LTC) is een van de oudste cryptocurrencies op de markt. De crypto werd in 2011 opgericht door Charlie Lee met als doel snellere betalingen met crypto mogelijk te maken. Op deze pagina legt Knaken uit wat litecoin is en krijg je tips voor wanneer je besluit litecoin te kopen of verkopen.

Cardano kopen

Over Litecoin

Terwijl bitcoin (BTC) de eerste cryptocurrency ooit was, is het op sommige vlakken niet de best presterende crypto. Charlie Lee, de oprichter van Litecoin en tevens oud-werknemer van Google, zag de trage en dure transacties van bitcoin als een groot minpunt. Hierdoor zou bitcoin moeilijk gebruikt kunnen worden in dagelijkse situaties zoals het betalen van boodschappen.
Door de trage en relatief dure transacties van bitcoin zag Lee de cryptocurrency meer als opslag van waarde, ook wel een store of value genoemd. Een andere bekende store of value is het edelmetaal goud. Bitcoin wordt ook wel het “digitale goud” genoemd. Lee besloot daarom een cryptocurrency te ontwikkelen die makkelijker gebruikt kan worden als betaalmiddel.

Kortom, het is niet de bedoeling dat litecoin de directe concurrentie aangaat met bitcoin, al dienen ze in essentie hetzelfde doel. Litecoin moet bitcoin juist ondersteunen door snelle en goedkope transacties mogelijk te maken. Het idee is dat men bitcoin dan meer kan gebruiken als investering en opslag van waarde, en litecoin voor het betalen in winkels en restaurants.

Om dit voor elkaar te krijgen zijn bijvoorbeeld de bloktijden, hoelang het duurt voordat een transactie aan de blockchain wordt toegevoegd, drie minuten. De bloktijden van bitcoin liggen rond de 10 minuten. Daarnaast zijn de transactiekosten van litecoin een stuk lager. Op deze manier biedt litecoin snellere en goedkopere transacties.

ethereum kopen

Litecoin (LTC) veilig en simpel kopen via Knaken

+

Zoals eerder benoemd is Litecoin een van de oudste cryptocurrencies. Daarnaast is Litecoin een van de grootste cryptocurrencies. Dit zorgt ervoor dat litecoin kopen via de meeste grote platformen kan. Denk bijvoorbeeld aan cryptocurrency-exchanges als Binance en Coinbase. Daarnaast zijn er ook andere opties.
Zo heb je 'Over-the-counter (OTC)' platformen. Dit zijn bedrijven, vaak lokaal, die litceoin kopen en verkopen. Dit gebeurt rechtstreeks, wat inhoudt dat wanneer je litecoin koopt, je de litecoin direct in je wallet ontvangt. Dit biedt onder andere meer privacy doordat je bestelling niet in een orderboek komt te staan. Daarnaast zijn OTC-platformen vaak lokaal waardoor de klantenservice jouw taal spreekt. Ook bij het Nederlandse Knaken kan je litecoin veilig en simpel kopen.

Cardano kopen

Litecoin (LTC) veilig en simpel verkopen via Knaken

+

Litecoin verkopen kan tegenwoordig eigenlijk net zo gemakkelijk als litecoin kopen. Mocht je litecoin hebben gekocht via Binance, dan kan je je litecoin met een paar klikken weer verkopen op Binance. Je kan ook besluiten je litecoin vanuit je exchange account naar een eigen wallet te versturen.

Mocht je je litecoin in een eigen wallet hebben staan dan kan je je LTC verkopen aan andere partijen. Dit kan tevens via de eerdergenoemde OTC-platformen. Ook Knaken verkoopt litecoin. Knaken helpt je veilig en simpel litecoin te kopen of te verkopen. Het maakt niet uit of je een beginner of veteraan bent. De drie simpele stappen gelden voor iedereen.

• Selecteer je cryptocurrency
• Betaal via de betaalmethoden zoals IDEAL.
• Ontvang en beheer je crypto in je Knaken dashboard of eigen wallet.

Cardano kopen

Waarom mensen litecoin kopen of verkopen

+

Litecoin biedt een aantal mogelijkheden. Zo kan je het als een investering zien voor de lange termijn. Mocht litecoin steeds vaker gebruikt worden en op steeds meer plekken geaccepteerd worden als betaalmiddel, dan kan de vraag groeien. Dit kan vervolgens een stijging in de litecoin prijs veroorzaken.
Daarnaast kan je actief gaan traden met litecoin. Op basis van technische en fundamentele analyses kan je inschatten of de prijs van litecoin op een gegeven moment laag is. Vervolgens kun je litecoin kopen en wachten tot de prijs stijgt. Zodra je verwacht dat de LTC prijs piekt, kan je de litecoin verkopen waardoor je een rendement genereert. Houd echter in gedachten dat actief traden met cryptocurrencies grote risico's met zich meebrengt. Let dus goed op.
Ten slotte kan je er natuurlijk ook voor kiezen om litecoin te gebruiken als betaalmiddel. Op steeds meer plekken kan je de altcoin gebruiken om te betalen voor allerlei producten. Litecoin kan hierdoor bijvoorbeeld meer privacy bieden dan wanneer je met je bankrekening betaalt.

crypto verkopen

Waarom kiezen voor Knaken?

+

• Veilig & Simpel.
• Geen extra kosten.
• Crypto beheren via je Knaken Dashboard of eigen wallet.
• Knaken heeft een eigen exchange.

bitcoin kopen ideal

Belangrijke tips bij het kopen/verkopen van litecoin

+

Mocht je je voldoende hebben ingelezen in de onderliggende technologie en het doel van litecoin, dan kan je beslissen om litecoin te kopen. Een aantal dingen zijn belangrijk om rekening mee te houden voordat je besluit litecoin te kopen.
Zo dien je eerst een goede wallet aan te maken. Dit is de plek waarin je je litecoin zal bewaren. Dit kan een software wallet of hardwarde wallet zijn. Hierbij wordt het laatste type wallet als veiligst geacht. Hardware wallets hoeven namelijk niet altijd met het internet verbonden te zijn. Hierdoor hebben hackers minder kans om bij jouw litecoin te komen.
Doe altijd doorgrondig onderzoek naar het bedrijf waarvan je litecoin wil kopen of aan wie je litecoin wil verkopen. Helaas zijn er veel hackers en oplichters actief binnen de crypto-wereld. Het is daarom belangrijk om altijd goed op te letten. Mocht een website er onbetrouwbaar en goedkoop uitzien dan is het advies om extra goed op te letten. Zoek daarnaast naar beoordelingen van andere gebruikers online zoals op Trustpilot. Zo krijg je een helder beeld van een bedrijf.