Chainlink

Blockchain biedt een enorme hoeveelheid aan mogelijkheden, vooral wanneer het om smart contracts gaat. De smart contracts op bijvoorbeeld het Ethereum-netwerk hebben echter te maken met een nadeel. ChainLink heeft als doel dat probleem op te lossen met behulp van zogenaamde oracles.
Op deze pagina lees je wat ChainLink is en krijg je tips voor wanneer je ChainLink (LINK) wilt kopen.

online crypto wallet

Over ChainLink

Om te begrijpen wat ChainLink en oracles zijn, is het eerst handig om te begrijpen wat smart contracts zijn. Smart contracts zijn stukjes computercode die op de blockchain opgeslagen staan. Het bekendste en grootste smart contract-platform is Ethereum. Deze “slimme contracten” voeren een bepaalde taak uit zodra aan specifieke eisen zijn voldaan.
Een voorbeeld: Huurder betaalt elke tweede dag van de maand tot en met het jaar 2025, €500 aan huur aan verhuurder. Dergelijke simpele contracten zijn perfect voor smart contracts omdat het om niet al te ingewikkelde opdrachten gaat.
Op elke tweede dag van de maand zal automatisch het bedrag van €500 worden overgemaakt aan de verhuurder. Het probleem met Ethereum’s smart contracts is echter dat het alleen informatie dat binnen de blockchain beschikbaar is kan gebruiken.

ChainLink brengt daar met zijn oracles verandering in. Dankzij de software van ChainLink kunnen smart contracts gebruikmaken van data dat afkomstig is van andere bronnen dan de Ethereum-blockchain. Denk hierbij aan het weerbericht van een bepaalde stad of de uitslag van een voetbalwedstrijd. Dit maakt het mogelijk om veel ingewikkeldere taken door smart contracts uit te laten voeren, zoals microverzekeringen voor boeren in arme landen. Mocht je meer willen weten over hoe ChainLink te werk gaat dan kan je de officiële website van het project hier raadplegen.

ethereum kopen

ChainLink (LINK) veilig en simpel kopen via Knaken

+

ChainLink kopen kan bij de meeste bekende cryptocurrency exchange zoals Binance, Coinbase en Kraken. Bij deze exchanges dien je eerst een account aan te maken waarna je ChainLink, afgekort LINK, voor de officiële marktprijs kan kopen. De LINK zal vervolgens in je exchange-account komen te staan.

Daarnaast kan je ChainLink ook bij een over-the-counter (OTC) platform kopen. Dit zijn bedrijven die LINK direct aan klanten verkoopt. Na betaling zal je de cryptocurrency vrijwel meteen in je eigen wallet ontvangen, wat een voordeel is op het gebied van veiligheid en privacy. Verderop deze pagina lees je meer over het kopen en verkopen van ChainLink.

online crypto wallet

ChainLink (LINK) veilig en simpel verkopen via Knaken

+

Wil je ChainLink verkopen? Dit kan via dezelfde platforms zoals hierboven vermeldt. Kies je ervoor om je LINK aan een andere partij te verkopen dan waarvan je het gekocht hebt? Let dan extra goed op. Tips voor bij het verkopen van ChainLink zal je verderop deze pagina kunnen vinden.

Knaken helpt je veilig en simpel ChainLink aan te kopen of te verkopen. Het maakt niet uit of je een beginner of veteraan bent. De drie simpele stappen gelden voor iedereen:
• Selecteer je cryptocurrency
• Betaal via de betaalmethoden zoals IDEAL.
• Ontvang en beheer je crypto in je Knaken dashboard of eigen wallet.

crypto kopen ideal

Waarom mensen ChainLink (LINK) kopen/verkopen

+

Zodra je je goed hebt ingelezen in de documentatie van het ChainLink-project zal je wellicht interesse hebben gekregen in het project. In dat geval zou je erin kunnen investeren door LINK te kopen. Mocht het project succesvoller worden dan bestaat de kans dat de waarde van de cryptocurrency stijgt. Zodoende kan ChainLink een investering voor de lange termijn vormen.

Echter kan je er ook voor kiezen om ChainLink actief te verhandelen. Dit houdt in dat je op basis van onder andere technische analyses ChainLink koopt wanneer je verwacht dat de prijs gaat stijgen, en weer verkoopt wanneer je verwacht dat ChainLink omlaag zal gaan. Dit brengt echter veel risico’s met zich mee, zoals ook bij andere cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) het geval is.

crypto verkopen

Waarom kiezen voor Knaken?

+

• Veilig & Simpel.
• Geen extra kosten.
• Crypto beheren via je Knaken Dashboard of eigen wallet.
• Knaken heeft een eigen exchange.

online crypto wallet

Belangrijke tips bij het kopen/verkopen van ChainLink

+

Ten eerste is het belangrijk om een goede ChainLink-wallet aan te maken. Dit is de plek waarin je je LINK zal bewaren. Wallets zijn er in allerlei vormen en maten, zo heb je online-, software-, en hardware-wallets. Online-wallets worden vaak gezien als onveilig omdat je je wallet alleen met een internetverbinding en webbrowser kan gebruiken. De veiligste optie is dan ook een hardware-wallet, een soort USB-stick die niet verbonden is met het internet.

Wil je ChainLink kopen via een exchange of OTC-platform? In beide gevallen is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar de partijen die ChainLink aanbieden. Helaas komt oplichting vaak voor in de cryptocurrency-wereld, het is daarom van belang om recensies te zoeken op bijvoorbeeld Trustpilot, naar ervaringen te vragen van anderen en je gezond verstand te gebruiken.

In het geval je je ChainLink via een exchange koopt is het altijd verstandig om je LINK naar je eigen wallet te sturen. Bij exchanges heb je vaak geen toegang tot je private key, wat betekent dat wanneer een exchange zomaar verdwijnt, ook jouw LINK verdwijnt.

Stop alleen geld in ChainLink dat je echt kan missen. Door de volatiele koersen kan het namelijk zomaar zo zijn dat je cryptocurrency binnen enkele dagen of zelfs uren bijna niets meer waard is. Daarbij geldt natuurlijk ook dat je met cryptocurrencies mooie winsten kan maken. Wel dien je goed op te letten en geen overhaaste beslissingen te nemen.