ICON

De cryptocurrency-sector is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Met meer dan 1 duizend cryptocurrencies waarvan het grootste deel een eigen netwerk heeft, is het vaak lastig om nog een overzicht te hebben. ICON brengt daar verandering in door deze netwerken met elkaar te verbinden.

bitcoin kopen

Over ICON

Het Zuid-Koreaanse finance-bedrijf Dayli zette in 2017 de ICON Foundation op met als doel middels blockchain-technologie verschillende digitale activa aan elkaar te linken. ICON verbindt deze verschillende blockchain-netwerken middels ICONLOOP waarmee een groot netwerk aan individuele blockchain-netwerken ontstaat.

Dit netwerk kan gegevens met elkaar uitwisselen, iets wat voorheen onmogelijk was omdat blockchain-platforms vaak niet compatibel met elkaar zijn vanwege de verschillen in de onderliggende technologie. Dankzij ICONLOOP kunnen blockchains die in verschillende sectoren opereren met elkaar verbinden.

Een voorbeeld van een mogelijke toepassing is een blockchain ID. Met een blockchain ID kan je bewijzen dat jij echt bent wie je zegt dat je bent. In de situatie waarin jouw bank een bepaalde blockchain gebruikt en je ziekenhuis een andere, dan kan je met ICON alsnog bij beide instellingen je identiteit bewijzen.

Een andere toepassing van ICON is de gedecentraliseerde exchange. Dit is een handelsplatform dat geen centrale entiteit heeft die de handelsactiviteiten overziet. Verschillende blockchain-platforms die ieder hun eigen cryptocurrency hebben kunnen zo hun cryptocurrency op een gedecentraliseerde manier omzetten naar een andere cryptocurrency.

crypto verkopen

ICON (ICON) veilig en simpel kopen via Knaken

+

Aangezien ICON een van de oudere projecten is, en een nobel doel lijkt te hebben, is de cryptocurrency van het platform, ICON (ICX) genaamd, beschikbaar op veel plekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de cryptocurrency-exchanges Binance, Coinbase en Kraken.

Ook kan je ICON bij over-the-counter (OTC)-platformen kopen. Dit zijn vaak lokale bedrijven die de ICON rechtstreeks naar je eigen wallet versturen, wat voor meer privacy en veiligheid zorgt. Een voordeel van deze OTC-platforms is daarnaast dat de klantenservice vaak beter is omdat het lokale en kleinere bedrijven gaat waar het personeel jouw taal spreekt. Hiermee kan de ervaring met deze bedrijven soms beter en persoonlijker voelen in vergelijking met grotere partijen in de crypto-wereld als Binance en Coinbase.

online crypto wallet

ICON (ICON) veilig en simpel verkopen via Knaken

+

ICON verkopen kan net zo gemakkelijk als ICON kopen. Mocht je je ICON via een exchange hebben gekocht, dan kan je het met een paar klikken weer verkopen voor de actuele prijs. Ook kan je je ICON gemakkelijk verkopen aan de eerder genoemde OTC-platforms. Zij zullen de cryptocurrency direct omzetten in euro's.

Knaken helpt je veilig en simpel ICON aan te kopen of te verkopen. Het maakt niet uit of je een beginner of veteraan bent. De drie simpele stappen gelden voor iedereen.

• Selecteer je cryptocurrency
• Betaal via de betaalmethoden zoals IDEAL.
• Ontvang en beheer je crypto in je Knaken dashboard of eigen wallet.

crypto verkopen

Waarom mensen ICON kopen of verkopen?

+

ICON is een van de projecten die veel potentie lijkt te hebben. Dit komt omdat het een zogenaamd 'gat in de markt' lijkt op te vullen door de interoperabiliteit van verschillende blockchain-netwerken te verbeteren. ICON kopen kan daarom mogelijk een goed idee zijn als investering voor de lange termijn.

Daarnaast kan je natuurlijk ook actief handelen met ICON. Op basis van onder andere technische analyse koop je ICON wanneer de prijs laag is en en verkoop je de cryptocurrency weer wanneer de prijs is gestegen en je verwacht dat de prijs weer kan gaan dalen. Hierbij komen echter wel een aantal risico's kijken, dit omdat cryptocurrency-koersen vaak zeer volatiel zijn.

Cardano kopen

Waarom kiezen voor Knaken?

+

• Veilig & Simpel.
• Geen extra kosten.
• Crypto beheren via je Knaken Dashboard of eigen wallet.
• Knaken heeft een eigen exchange.

bitcoin kopen

Belangrijke tips bij het kopen/verkopen van ICON

+

Er zijn er een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden mocht je ICON willen kopen. Zo is het van belang dat je een goede wallet aanmaakt of koopt. Koop je ICON via een exchange dan is het niet direct nodig om een wallet aan te maken, wel is het aan te raden om de gekochte ICON naar een eigen wallet te sturen. Dit is namelijk veiliger.

In het geval je ICON via een OTC-platform koopt doe dan goed onderzoek naar het bedrijf dat de ICON aanbiedt. Oplichting komt helaas vaak voor in de cryptocurrency-wereld. Zoek naar recensies op bijvoorbeeld Trustpilot, vraag naar ervaringen van anderen over een bedrijf en gebruik je gezond verstand. Ziet een website er goedkoop of lelijk uit? Dan is het verstandig extra oplettend te zijn. Een van de belangrijkste tips: Geef nooit je private key aan wie dan ook!

Er zijn veel verschillende types wallets. Zo zijn er online-wallets welke alleen met een internetverbinding en browser te gebruiken zijn. Dit type wallet is hierom niet de veiligste optie. De veiligste optie is een hardware-wallet, dit zijn een soort van USB-sticks waarop je je ICON kunt bewaren. Deze wallets zijn niet met het internet verbonden en bieden daarom de meeste veiligheid.