Ethereum Classic

Ethereum Classic is een afsplitsing van Ethereum. Deze afsplitsing vond plaats nadat Ethereum te maken kreeg met grote problemen. In dit artikel lees je hoe Ethereum Classic precies tot stand is gekomen.

ethereum kopen

Over Ethereum Classic

Om te kunnen begrijpen waar Ethereum Classic vandaan komt, moeten we terug naar een hack in 2016. Toen kon een hacker namelijk ruim $50 miljoen aan ethereum stelen door een fout in de code van “The DAO.” Dit is een soort fonds dat in verschillende DApps investeert waaraan je mee kan doen door je ETH om te ruilen voor DAO-tokens.

Deelnemers van dit fonds konden hun DAO-tokens echter ook weer terugzetten naar ETH. De hacker wist een fout te vinden in het systeem waardoor hij constant zijn DAO om kon zetten in ETH zonder dat dit werd geregistreerd op de blockchain. De hacker wist zodoende $50 miljoen aan ETH te stelen.

De Ethereum-gemeenschap besloot in juli 2016 om een hard fork te initiëren in te voorkomen dat de hacker uiteindelijk toegang zou krijgen tot de gestolen ETH. Deze konden als een soort beveiligingsmechanisme van het systeem voor 28 dagen niet worden verplaatst. Zodoende kon de gemeenschap voorkomen dat de dief er met de ETH vandoor kon gaan.

Een groep binnen de gemeenschap was het echter niet eens met de gang van zaken. Zij vonden namelijk dat de code van Ethereum nooit op deze manier aangepast had mogen worden. Door de hard fork zou volgens hen het hele idee van een onveranderlijke blockchain teniet zijn gedaan. Een groep bleef daardoor bij de originele Ethereum-blockchain. Hiermee zag Ethereum Classic het daglicht.

online crypto wallet

Ethereum classic (ETC) veilig en simpel kopen via Knaken

+

Mocht je het project interessant vinden en je hebt je er goed in verdiept, dan kan je besluiten Ethereum Classic (ETC) te kopen. Dit kan op verschillende cryptocurrency exchanges, bijvoorbeeld op Binance en Coinbase. Daarnaast zijn er ook verschillende over-the-counter (OTC) platforms die de altcoin aanbieden.

Verderop op deze pagina zal je een aantal tips kunnen vinden voor bij het kopen van ethereum classic. Er zijn namelijk een aantal belangrijke dingen waarmee rekening moet worden gehouden voordat je de beslissing maakt waar je Ethereum Classic wilt kopen.

crypto verkopen

Ethereum classic (ETC) veilig en simpel verkopen via Knaken

+

Ethereum Classic verkopen kan vrij gemakkelijk. Stel je hebt de ETC via een platform gekocht zoals in de alinea hierboven, dan kan je deze ETC vaak ook weer daar verkopen.

Ditzelfde geldt als je de ETC op een andere manier hebt ontvangen. Lees verderop op deze pagina een aantal belangrijke tips wanneer je besluit je ethereum classic te verkopen.
Knaken helpt je veilig en simpel Ethereum Classic aan te kopen of te verkopen. Het maakt niet uit of je een beginner of veteraan bent. De drie simpele stappen gelden voor iedereen:
• Selecteer je cryptocurrency
• Betaal via de betaalmethoden zoals IDEAL.
• Ontvang en beheer je crypto in je Knaken dashboard of eigen wallet.

crypto kopen ideal

Waarom mensen Ethereum Classic kopen of verkopen?

+

De beslissing om Ethereum Classic te kopen of verkopen kan voortvloeien uit een aantal situaties. Wanneer je je voldoende hebt verdiept in het project en je gelooft dat Ethereum Classic hele mooie dingen zal gaan doen in de toekomst, dan kan je Ethereum Classic kopen als investering.

Daarnaast kan je ook handelen met Ethereum Classic. Dit houdt in dat je actief ETC koopt wanneer de prijs laag is en weer verkoopt als je denkt dat de koers een piek heeft bereikt. Zodoende kan je winst maken. Zoals met alle cryptocurrencies gaat dit echter gepaard met grote risico’s. De ETC-prijs is namelijk behoorlijk volatiel.

online crypto wallet

Waarom kiezen voor Knaken?

+

• Veilig & Simpel.
• Geen extra kosten.
• Crypto beheren via je Knaken Dashboard of eigen wallet.
• Knaken heeft een eigen exchange.

bitcoin kopen

Belangrijke tips bij het kopen/verkopen van Ethereum Classic

+

De onderliggende blockchain-technologie is een mooie revolutie op veel vlakken. Echter moet je extra maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat je je Ethereum Classic niet kwijtraakt. Raak je je ETC kwijt dan zal je ze op geen enkele manier terug kunnen krijgen.

Het is daarom belangrijk om een goede Ethereum Classic-wallet te kiezen. Dit kan zowel een online, software of hardware wallet zijn. Een hardware wallet wordt door velen als de veiligste oplossing gezien omdat deze niet verbonden zijn met het internet.

Stop alleen geld dat je echt kan missen in Ethereum Classic. De ETC-koers kan namelijk snel dalen waardoor het niet zoveel meer waard kan zijn. Bedenk dus goed hoeveel geld je kan missen en wat je erin wilt stoppen.

Doe altijd goed onderzoek naar het bedrijf waar je Ethereum Classic koopt en verkoopt. Zoek op het internet naar recensies zoals op Trustpilot, vraag vrienden om ervaringen en gebruik je gezond verstand; ziet een website er verdacht uit, zoek dan verder naar een ander bedrijf.