Bitcoin Cash

Bitcoin Cash (BCH) is net als Bitcoin (BTC) een gedecentraliseerd betaalnetwerk. Alhoewel de doelstelling van het netwerk vrijwel hetzelfde is, zitten er tussen de twee een aantal belangrijke verschillen.
Verder geven we je in dit artikel een aantal tips voor wanneer je besluit bitcoin cash te kopen of verkopen.

crypto verkopen

Over Bitcoin Cash

Bitcoin Cash is zoals in de introductie al werd benoemd een gedecentraliseerd betaalnetwerk. De cryptocurrency van het netwerk is bitcoin cash (BCH). Het maakt net als Bitcoin gebruik van blockchain-technologie waarmee externe betalingsverwerkers en banken niet langer nodig zijn bij het doen van transacties. Kortom, Bitcoin Cash maakt het mogelijk om digitale betalingen net zo veilig als contante betalingen te voldoen.

De code waarop Bitcoin Cash draait lijkt in veel opzichten op die van Bitcoin. Bitcoin Cash is echter een hard fork van Bitcoin, wat inhoudt dat het een directe kopie is met een aantal aanpassingen. Zo’n hard fork is een afsplitsing door een groep miners en nodes binnen het netwerk, zij waren het namelijk niet eens met hoe Bitcoin zich ontwikkelde. De groep wilde dat Bitcoin zijn block-limiet groter maakte om zo meer transacties te kunnen verwerken.

Die afsplitsing vond uiteindelijk in augustus 2017 plaats. Het afgesplitste netwerk besloot vervolgens om de blockgrootte te vergroten van 1 MB naar 8 MB. Daarnaast werden een aantal andere kleine aanpassingen aangebracht waardoor het aantal transacties per dag met Bitcoin Cash op ongeveer 2 miljoen kwam te liggen, terwijl Bitcoin er 250.000 aan kan. Alhoewel Bitcoin Cash op basis hiervan een stuk beter dan Bitcoin lijkt, heeft Bitcoin in werkelijkheid een voordeel wanneer het op adoptie aankomt.

crypto verkopen

Bitcoin cash (BCH) veilig en simpel kopen via Knaken

+

Heeft de inleiding je nieuwsgierig gemaakt en wil je misschien bitcoin cash kopen? Dit kan op verschillende manieren. Cryptocurrency-exchanges bieden je de mogelijkheid om op een open markt BCH te kopen voor de meest actuele prijs. Voorbeelden van grote exchanges zijn Binance, Coinbase en Kraken.

Een andere optie is een zogenaamd over-the-counter (OTC)-platform. Via zo’n platform koop je bitcoin cash direct via een broker. Zij faciliteren de betaling en sturen de BCH naar je eigen wallet. OTC-platforms bieden meer privacy en ook vaak een betere klantenservice. Mocht je met grote bedragen willen handelen dan is bitcoin cash kopen via een OTC een verstandig idee.

Ten slotte kan je ook bitcoin cash kopen via online marktplaatsen. Hier koop je de bitcoin cash rechtstreeks van een verkoper die zijn bitcoin cash op dit platform aanbiedt. Een voorbeeld van zo’n platform is LocalBitcoins.

ethereum kopen

Bitcoin cash (BCH) veilig en simpel verkopen via Knaken

+

Mocht je wat bitcoin cash in je wallet hebben staan en de waarde is aardig toegenomen, dan wil je misschien wat bitcoin cash verkopen. Dit kan op een aantal manieren. Bitcoin cash kan bijvoorbeeld via exchanges, OTC-platforms en online marktplaatsen worden verkocht.

Het makkelijkste is om bitcoin cash via een exchange of OTC-platform te verkopen. Zo hoef je niet direct met een andere persoon zaken te doen. Dit zorgt voor meer privacy en minder gedoe. Daarnaast zal de verkoop via dergelijke platforms ook een stuk sneller verlopen.
Knaken helpt je veilig en simpel bitcoin cash aan te kopen of te verkopen. Het maakt niet uit of je een beginner of veteraan bent. De drie simpele stappen gelden voor iedereen:
• Selecteer je cryptocurrency
• Betaal via de betaalmethoden zoals IDEAL.
• Ontvang en beheer je crypto in je Knaken dashboard of eigen wallet.

crypto kopen ideal

Waarom mensen bitcoin cash kopen of verkopen?

+

Er zijn een aantal mogelijke redenen waarom je bitcoin cash zou willen verkopen. Misschien is de BCH-koers enorm gestegen en wil je je winsten liquideren, of wellicht duikt de koers juist hard omlaag. Alhoewel het in dit laatste scenario niet altijd meteen de beste keuze is om te verkopen, is het pakken van winst in de meeste gevallen een goed idee.

Wanneer je je goed hebt verdiept in het project dan kan je de beslissing nemen om bitcoin cash te kopen. Het kan een lange termijn investering zijn of je kan er actief mee gaan handelen. Actief handelen met de cryptocurrency gaat het makkelijkst via een exchange. Mocht je bitcoin cash willen verkopen of kopen, dan zijn hier een aantal tips.

bitcoin kopen

Waarom kiezen voor Knaken?

+

• Veilig & Simpel.
• Geen extra kosten.
• Crypto beheren via je Knaken Dashboard of eigen wallet.
• Knaken heeft een eigen exchange.

Cardano kopen

Belangrijke tips bij het kopen/verkopen van bitcoin cash

+

Zorg ervoor dat je een goede wallet hebt. Het verstandigst is om een zogenaamde hardware wallet te kopen. Dit is een soort USB-stick waarop je je bitcoin cash kan bewaren. Zo kunnen hackers er met geen mogelijkheid bij komen. Een andere optie is een software wallet waarmee je je BCH op je computer kan bewaren. Hier kleven echter meer risico’s aan vast.

Wil je bitcoin cash kopen of verkopen via een bedrijf of exchange? Doe dan eerst goed onderzoek. Zijn er veel goede recensies over het bedrijf te vinden zoals op Trustpilot? Hebben kennissen en vrienden goede verhalen over het bedrijf? Ziet de website van het bedrijf en betrouwbaar uit? Zo niet, bedenk dan goed of je je bitcoin cash wel via dit platform wil verkopen.

Investeer alleen geld in cryptocurrency dat je echt kan missen. Hoewel de koers misschien in het verleden mooie bewegingen heeft gemaakt, is dit geen garantie voor de toekomst.

Zorg ervoor dat je de private key van je wallet goed en veilig bewaart. Dit is namelijk de sleutel tot al jouw bitcoin cash. Raak je deze kwijt, dan ben je al je bitcoin cash kwijt. Een van de voordelen van blockchain-technologie is dat data op geen enkele manier kan worden aangepast. Kortom, raak je je private key kwijt, dan ben je je bitcoin cash voor eeuwig kwijt.