Cosmos

Het blockchain-project Cosmos wil een “internet van blockchains” creëren. Hierdoor zouden verschillende blockchain-netwerken met elkaar kunnen communiceren, wat verschillende voordelen met zich meebrengt. Op deze pagina lees je wat Cosmos is en waar je de cryptocurrency van het platform, ATOM genaamd, kan kopen.

crypto verkopen

Over Cosmos

Het Cosmos-netwerk bestaat uit verschillende “zones”, of aparte blockchains. Dit zijn blockchains die zijn verbonden met de centrale blockchain van Cosmos. Deze centrale blockchain draait op het Tendermint BFT-protocol, een implementatie van het proof-of-stake (POS) protocol, wat inhoudt dat je ATOM, de cryptocurrency van Cosmos, kunt staken. Daarnaast zorgt dit ervoor dat het Cosmos-netwerk enorm schaalbaar is vergeleken met andere blockchain-netwerken.

Waar blockchain-netwerken als Ethereum de gemiddelde use-case mogelijk maakt, maakt Cosmos het mogelijk om allerlei specifieke use-cases te realiseren door middel van een eigen blockchain. Denk bij mogelijke use-cases aan blockchain ID’s of het doen van snelle betalingen. Cosmos biedt een software development kit (SDK) waarmee ontwikkelaars gemakkelijk applicaties op Cosmos kunnen bouwen om deze specifieke use-cases te kunnen realiseren. Dit draagt bij aan de makkelijkere implementatie van Cosmos’ techniek.

Waar Bitcoin blockchain 1.0 was en Ethereum blockchain 2.0, noemt Cosmos zichzelf blockchain 3.0 en dus de volgende stap in de evolutie van blockchain-technologie.

bitcoin kopen ideal

Cosmos (ATOM) veilig en simpel kopen via Knaken

+

De cryptocurrency van Cosmos, ATOM genaamd, wordt gebruikt om te staken. Daarnaast voorkomt de cryptocurrency aanvallen op het netwerk en dus is ATOM een belangrijk onderdeel van de beveiliging van Cosmos. Mocht je vertrouwen hebben in de toekomst van Cosmos dan wil je misschien ATOM kopen.

ATOM kopen kan op verschillende manieren. Dit kan bijvoorbeeld via cryptocurrency-exchanges zoals Binance, Kraken en Coinbase. Daarnaast zijn er een aantal ‘over-the-counter (OTC)’-platforms die de altcoin aanbieden voor de verkoop. Lees verderop een aantal belangrijke tip voor wanneer je besluit ATOM te kopen.

Cosmos (ATOM) verkopen kan tegenwoordig net zo gemakkelijk als ATOM kopen. Heb je je ATOM in je exchange-account staan? Dan kan je het met een paar klikken verkopen op de open markt van de exchange voor de actuele prijs. Ook kan je je ATOM verkopen aan de eerder genoemde OTC-platforms. Zij zullen de cryptocurrency direct omzetten in euro’s.

Knaken helpt je veilig en simpel cosmos aan te kopen of te verkopen. Het maakt niet uit of je een beginner of veteraan bent. De drie simpele stappen gelden voor iedereen:
• Selecteer je cryptocurrency.
• Betaal via de betaalmethoden zoals IDEAL.
• Ontvang en beheer je crypto in je Knaken dashboard of eigen wallet.

bitcoin kopen

Waarom mensen Cosmos (ATOM) kopen of verkopen?

+

Je kan Cosmos (ATOM) kopen als investering voor de lange termijn. Hierbij is het belangrijk dat je je voldoende hebt verdiept in het project om zo een verwachting voor Cosmos’ toekomst te kunnen schetsen.

Daarnaast kan je ook actief handelen met ATOM. Dit houdt in dat je ATOM koopt wanneer de prijs laag is en weer verkoopt als je denkt dat de koers een piek heeft bereikt. Zodoende kan je winst maken. Dit gaat echter gepaard met grote risico’s. De ATOM-prijs is namelijk behoorlijk volatiel. Pas dus goed op met hoeveel geld je erin stopt.

crypto kopen ideal

Waarom kiezen voor Knaken?

+

• Veilig & Simpel.
• Geen extra kosten.
• Crypto beheren via je Knaken Dashboard of eigen wallet.
• Knaken heeft een eigen exchange.

bitcoin kopen ideal

Belangrijke tips bij het kopen/verkopen van Cosmos (ATOM)

+

Mocht je de beslissing hebben genomen om Cosmos (ATOM) te kopen dan zijn een aantal dingen belangrijk. Ten eerste dien je een goede wallet te hebben die ATOM ondersteunt. Dit kunnen online, software of hardware wallets zijn. Hardware wallets zijn vaak de veiligste optie. Online wallets zijn misschien het makkelijkst in gebruik maar worden als een van de onveiligere opties gezien aangezien je een internetverbinding nodig hebt en je vaak geen toegang hebt tot de private key van de wallet.

Heb je je wallet in orde dan is het tijd om een partij uit te kiezen waar je je ATOM wil gaan kopen. Doe goed onderzoek naar de exchange of het OTC-platform, oplichting komt namelijk veelvuldig voor in de crypto-wereld. Zoek naar recensies op bijvoorbeeld Trustpilot en vraag naar ervaringen, zo kom je er het snelst achter of een bedrijf of platform betrouwbaar is of niet.

Ten slotte moet je beslissen hoeveel ATOM je wilt kopen. Stop alleen geld in cryptocurrency dat je echt kan missen. Terwijl de cryptocurrency-koersen snel kunnen stijgen, kan het ook de andere kant op gaan. Wees je dus bewust van hoeveel geld je erin stopt.