Cardano

Veel analisten en deskundigen in de crypto-wereld hebben Cardano hoog zitten. Dit komt omdat de broncode van het netwerk volledig is doorgelicht middels de wetenschappelijke methode.
Cardano wordt met zijn smart contract en DApps ook wel de “Ethereum killer” genoemd. Op deze pagina lees je waarom en krijg je tips voor bij het kopen van Cardano.

crypto verkopen

Over Cardano

Cardano is net als Ethereum een blockchain-platform waarop smart contracts en DApps (gedecentraliseerde applicaties) ontwikkeld kunnen worden. De vergelijking tussen de twee netwerken is daarom gemakkelijk gemaakt. Tevens is een van de oprichters van het project een oud-CEO van Ethereum.

Cardano maakt gebruik van het proof-of-stake (POS) protocol en is hiermee een zogenaamde derde generatie blockchain. Dit houdt in dat de focus van het platform onder andere op efficiëntie en schaalbaarheid ligt. Ethereum is daarentegen een tweede generatie blockchain omdat het nog gebruikmaakt van het proof-of-work (POW) protocol en dus een stuk meer energie behoeft.

De broncode van Cardano, de computertaal die het fundament vormt voor het protocol, is volledig getest volgens de wetenschappelijke methode. Dit is een unicum in de blockchain-wereld. Een netwerk van onderzoekers en wetenschappers speuren de code af op fouten of bugs en zodoende wordt de volledige code doorgelicht door dit netwerk.

Cardano zal uiteindelijk verder ontwikkelen op basis van een democratisch stemsysteem. Gebruikers kunnen hun stem uitbrengen op nieuwe updates en andere aanpassingen. Zo beslist de meerderheid van het netwerk over de toekomst van Cardano.

Cardano is een van de actiefste projecten op het gebied van ontwikkelingen. Het is dan ook een van die projecten om goed in de gaten te houden.

Cardano kopen

Cardano (ADA) veilig en simpel kopen via Knaken

+

Cardano (ADA) is een van die projecten die behoorlijk populair is in de crypto-wereld. De cryptocurrency van het platform, ADA, kan daarom op de meeste grote exchanges gekocht worden. ADA kopen kan bijvoorbeeld via cryptocurrency-exchanges als Binance, Kraken en Coinbase.

Wanneer je ADA via een exchange koopt komt je ADA in je exchange-account te staan. Mocht je dit niet fijn vinden dan kan je besluiten ADA te kopen via een ‘over-the-counter’ (OTC) platform. Deze vaak lokale bedrijven storten de ADA direct in je persoonlijke cryptocurrency-wallet waarvan je wel toegang hebt tot de private key. Lees verderop een aantal handige tips voor wanneer je besluit ADA te kopen.

crypto verkopen

Cardano (ADA) veilig en simpel verkopen via Knaken

+

Cardano (ADA) verkopen kan vaak via dezelfde weg als waar je ADA hebt gekocht. Mocht je je ADA in je exchange-account hebben staan, zoals op Binance, dan kan je deze vaak met een aantal drukken op de knop voor de actuele prijs verkopen via hetzelfde handelsplatform.

Daarnaast kan je ervoor kiezen ADA te verkopen via een OTC-platform. In dat geval geef je aan hoeveel ADA je wil verkopen waarna je te zien krijgt naar welk wallet-adres je de ADA dient te sturen. Daarna krijg je het geld vrijwel direct terug gestort. Lees verderop een aantal belangrijke tips voor wanneer je besluit ADA te kopen. Knaken helpt je veilig en simpel cardano aan te kopen of te verkopen. Het maakt niet uit of je een beginner of veteraan bent. De drie simpele stappen gelden voor iedereen:
• Selecteer je cryptocurrency
• Betaal via de betaalmethoden zoals IDEAL.
• Ontvang en beheer je crypto in je Knaken dashboard of eigen wallet.

online crypto wallet

Waarom mensen Cardano (ADA) kopen of verkopen?

+

Zoals eerder op deze pagina benoemd is Cardano een project dat veel potentieel lijkt te hebben. Dit komt omdat het een blockchain-project van de derde generatie is en dus beter voorbereid is op massa-adoptie. ADA kopen kan je daarom ook zie als een investering voor de lange termijn. Lees je wel eerst goed in, in de techniek, het team en de toekomstige plannen van het team.

Daarnaast kan je ADA gebruiken om actief mee te handelen. Dit betekent dat je de cryptocurrency koopt wanneer de prijs laag is en weer verkoopt wanneer de ADA-prijs weer is gestegen. Hierbij heb je onder andere technische analyses nodig. Bij het actief handelen met cryptocurrencies komen veel risico’s kijken omdat ook de ADA-koers behoorlijk volatiel kan zijn.

Cardano kopen

Waarom kiezen voor Knaken?

+

• Veilig & Simpel.
• Geen extra kosten.
• Crypto beheren via je Knaken Dashboard of eigen wallet.
• Knaken heeft een eigen exchange.

Cardano kopen

Belangrijke tips bij het kopen/verkopen van Cardano (ADA)

+

Net zoals bij alle andere cryptocurrencies is het van belang dat je goede voorzorgsmaatregelen treft wanneer je besluit Cardano (ADA) te kopen. Zo is het belangrijk dat je een goede, betrouwbare ADA-wallet hebt. Dit kan zowel een software wallet als een hardware wallet zijn.

Hardware wallets zijn in veel gevallen de veiligste optie aangezien deze niet met het internet verbonden zijn. Hardware wallets zijn een soort USB-stickjes waarop je je ADA kan bewaren. Deze hardware wallet kan je vervolgens in een kluis bewaren voor extra beveiliging.

Doe goed onderzoek naar Cardano en ga niet blindelings af op het advies van anderen. Struin het internet af, lees officiële documentatie van en over Cardano en maak op basis van je eigen onderzoek een besluit.

Doe daarnaast ook goed onderzoek naar de partijen die ADA verkopen. Oplichting komt helaas vaak voor en dus is het belangrijk om naar ervaringen van andere op het internet te zoeken, denk aan Trustpilot. Zo krijg je een beter beeld van een bedrijf en kom je te weten of je goed geholpen zal worden in het geval van problemen.