Zcash

Transacties met Bitcoin (BTC) zijn misschien tot je verrassing niet volledig anoniem. Alle transactiedata wordt namelijk op een publieke blockchain gepubliceerd. Als reactie hierop werd Zcash (ZEC) ontwikkeld, een cryptocurrency waarmee volledig anoniem transacties kunnen worden gedaan.

Over Zcash

Zcash is cryptocurrency waarmee anoniem betalingen kunnen worden gedaan. Wanneer je een transactie met bijvoorbeeld Bitcoin doet, dan worden alle transacties gegevens zoals het bedrag en de publieke adressen van de verzender en ontvanger op de blockchain geplaatst. Voor Bitcoin is dit essentieel om te kunnen bewijzen dat alle transactiegegevens kloppen.

Zooko Wilcox, de oprichter en CEO van Zcash, besloot het algoritme van Bitcoin te verbeteren en creëerde zo een volledig anoniem blockchain-netwerk. Hierdoor zou het zich perfect lenen voor gevoelige transacties zoals de betaling van belastingen. Geloof het of niet, de techniek waarop Zcash op gebaseerd is stamt al uit de jaren 80!

Toen ontwikkelde de computerwetenschapper Matthew Green namelijk Zerocoin. Dankzij ingewikkelde wiskundige technieken konden met Zerocoin transacties voldaan worden zonder dat daarvoor informatie vrij hoeft te worden gegeven. Dankzij de zogenaamde “zero-knowledge proofs” kan de ontvanger ervan op aan dat de verstuurder inderdaad een bedrag aan Zcash heeft zonder dat de verstuurder zijn balans hoeft te laten zien.

Niet alle transacties met Zcash zijn echter volledig anoniem. Mochten partijen een deel van de transactiegegevens vrij willen geven, voor bijvoorbeeld op de financiële markten, dan kan dat middels de “zero-knowledge security layer,” een laag bovenop de blockchain van Zcash waarmee dus gedeeltelijk gegevens vrij kunnen worden gegeven.

Zcash (ZEC) veilig en simpel kopen via Knaken

+

Zcash, afgekort ZEC, is de cryptocurrency van het Zcash-netwerk. Zcash kopen kan op verschillende manieren. Dit kan bijvoorbeeld via cryptocurrency-exchanges zoals Binance, Kraken en Bitfinex. Daarnaast zijn er een aantal ‘over-the-counter (OTC)’-platforms die de altcoin aanbieden voor verkoop. Lees verderop een aantal belangrijke tip voor wanneer je besluit ZEC te kopen.

Zcash (ZEC) veilig en simpel verkopen via Knaken

+

Net zoals bij het kopen van Zcash is Zcash verkopen vrij gemakkelijk. De cryptocurrency kan onder andere op de bovengenoemde exchanges worden verkocht. Daarnaast kan je ook je Zcash bij OTC-platforms verkopen.

Knaken helpt je veilig en simpel Zcash aan te kopen of te verkopen. Het maakt niet uit of je een beginner of veteraan bent. De drie simpele stappen gelden voor iedereen.

• Selecteer je cryptocurrency
• Betaal via de betaalmethoden zoals IDEAL.
• Ontvang en beheer je crypto in je Knaken dashboard of eigen wallet.

Waarom mensen Zcash kopen of verkopen?

+

Redenen om Zcash te kopen zijn bijvoorbeeld omdat je er mee wilt gaan handelen of omdat je het een interessant project vindt en verwacht de de ZEC-koers kan gaan stijgen. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk dat je Zcash wilt gaan gebruiken om transacties te doen met andere partijen. In al deze gevallen moet je eerst Zcash kopen.

Stel je handelt met Zcash en je ziet dat de koers flink is gestegen, dan kan het zo zijn dat je wat winst wil pakken. In dat geval verkoop je je Zcash voor de huidige prijs waarna je je winst te pakken hebt. Zcash verkopen kan via een van de platforms die hierboven worden genoemd. Echter kan je je Zcash ook op een andere plek verkopen dan waar je ze hebt gekocht.

Waarom kiezen voor Knaken?

+

• Veilig & Simpel.
• Geen extra kosten.
• Crypto beheren via je Knaken Dashboard of eigen wallet.
• Knaken heeft een eigen exchange.

Belangrijke tips bij het kopen/verkopen van Zcash

+

Zoals altijd is een van de belangrijkste dingen die je op orde moet hebben voordat je Zcash koopt, je Zcash-wallet. Dit is een stukje software waarmee je je Zcash kan opslaan. Dit kan zowel in een software, hardware of online wallet. Deze laatstgenoemde wallet is het onveiligst aangezien je altijd met het internet verbonden dient te zijn om bij je Zcash te kunnen.

Het beste is om er in ieder geval voor te zorgen dat je je eigen private key hebt, de sleutel waarmee je je Zcash kan versturen en verkopen. Een hardware wallet, een soort USB-stick, is de veiligste optie aangezien je je Zcash hierop kan zetten en de wallet vervolgens in een fysieke kluis kan leggen voor extra beveiliging.

Wanneer je een goede wallet hebt uitgezocht, ga dan op onderzoek uit naar bedrijven die Zcash verkopen. Zoek naar recensies zoals op Trustpilot, en kijk of er reacties op het internet zijn van gebruikers die gebruik hebben gemaakt van de diensten van een bedrijf. Ziet een website er verdacht uit, blijf dan verder zoeken.

Het is ten slotte aan te raden om alleen geld dat je echt kan missen in Zcash te stoppen. Ook voor Zcash geldt dat de koers behoorlijk volatiel is. Het kan daarom zomaar zo zijn dat je Zcash binnen enkele uren nog maar weinig waard is. Maak dus een verstandige keuze wanneer het aankomt op het bedrag dat je in Zcash wilt stoppen.