Monero

Monero is een populaire cryptocurrency omdat alle transacties met Monero 100% anoniem zijn. Dit maakt de altcoin aantrekkelijk voor iedereen die liever niet heeft dat een transactie herleid kan worden, zoals dat bij Bitcoin bijvoorbeeld wel kan. In dit artikel lees je wat Monero is en hoe je Monero kan kopen of verkopen.

Over Monero

Monero zag in 2014 het licht en is een betalingssysteem gebaseerd op blockchain-technologie. De cryptocurrency heeft in principe hetzelfde doel als Bitcoin, het faciliteren van peer-to-peer betalingen. Echter zien betalingen met Monero er anders uit. Deze zijn namelijk volledig anoniem; de afzender, ontvanger en het bedrag worden afgeschermd op de blockchain.

Doordat transacties met Monero privé zijn, is de cryptocurrency ook gewild bij criminelen. De altcoin is populair op het Darknet waarop met Monero bijvoorbeeld drugs gekocht kan worden. Echter richt Monero zich natuurlijk niet op deze markt. Monero heeft enkel als doel om privébetalingen mogelijk te maken. Hierdoor zou de altcoin in de toekomst mogelijk populair kunnen gaan worden voor dagelijkse betalingen zoals het voldoen van de belasting.

Monero maakt net als Bitcoin gebruik van het Proof-of-Work protocol. Het verschil tussen de twee is echter dat Monero ook gemined kan worden met een alledaagse computer processor. Bitcoin minen gebeurt tegenwoordig met dure apparatuur waardoor het minen van BTC minder toegankelijk is geworden. Monero maakt het voor de gemiddelde laptop of computer mogelijk om XMR te minen.

Ten slotte is een belangrijk onderdeel van Monero de dynamische blockgrootte. De blockgrootte bepaalt hoeveel transacties er in een block gestopt kunnen worden door miners. Ter vergelijking, Bitcoin’s blockgrootte staat vast op 3 MB terwijl die van Monero makkelijk aangepast kan worden. Hierdoor is Monero in theorie schaalbaar, wat voor de toekomst een interessant gegeven is zodra meer en meer mensen de technologie zullen gaan gebruiken voor het doen van betalingen.

Monero (XMR) veilig en simpel kopen via Knaken

+

Monero is een privacy coin en kan daardoor lastig te verkrijgen zijn. Een aantal exchanges in de wereld kozen ervoor om de crypto van hun platform te verwijderen omdat de cryptocurrency voor problemen zou kunnen zorgen met de autoriteiten in hun land. Monero kopen kan tegenwoordig echter nog steeds via cryptocurrency-exchanges als Binance en Kraken.

Daarnaast zijn er over-the-counter (OTC) platforms waar je Monero, afgekort XMR, kan kopen. Deze platforms bieden over het algemeen meer privacy dan bijvoorbeeld een exchange. Houdt er wel rekening mee dat deze platforms zullen vragen om je identiteit te verifiëren. Andere voordelen van OTC-platforms zijn de betere klantenservice en het feit dat het vaak om bedrijven gaat die in jouw land gevestigd zijn.

Monero (XMR) veilig en simpel verkopen via Knaken

+

Monero verkopen is in veel gevallen net zo gemakkelijk als Monero kopen. Mocht je je Monero in je account van een exchange hebben staan, dan verkoop je je XMR vaak met enkele drukken op de knop. Je Monero in je account laten staan is echter niet de veiligste optie, zoals de verderop zal kunnen lezen.

Ook bij OTC-platforms kan je je XMR vaak kwijt. Bij deze platforms hoef je enkel aan te geven hoeveel je wilt verkopen waarna je een adres te zien krijgt waarnaar je de Monero toe kan sturen. Je krijgt vervolgens het geld op je rekening gestort.

Knaken helpt je veilig en simpel Monero aan te kopen of te verkopen. Het maakt niet uit of je een beginner of veteraan bent. De drie simpele stappen gelden voor iedereen.

• Selecteer je cryptocurrency
• Betaal via de betaalmethoden zoals IDEAL.
• Ontvang en beheer je crypto in je Knaken dashboard of eigen wallet.

Waarom mensen Monero kopen of verkopen?

+

Monero kopen kan wellicht voor winst zorgen in het geval de koers van XMR stijgt. Je kan het kopen van Monero daarom ook zien als investering voor de toekomst. In dat geval is het verstandig om je goed in te lezen in het project om zo je eigen verwachting te kunnen vormen.

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om actief met Monero te handelen. Dit houdt in dat je Monero koopt voor een bepaalde prijs en de koers analyseert om te kunnen bepalen wanneer je je Monero weer zou kunnen verkopen voor een hogere prijs. Dit brengt echter veel risico’s met zich mee.

Het kan daarnaast natuurlijk ook zo zijn dat je Monero wilt gaan gebruiken voor het doen van privébetalingen. In alle bovenstaande gevallen is het verstandig om goede veiligheidsmaatregelen te treffen om er zeker van te zijn dat je je Monero niet kwijtraakt.

Waarom kiezen voor Knaken?

+

• Veilig & Simpel.
• Geen extra kosten.
• Crypto beheren via je Knaken Dashboard of eigen wallet.
• Knaken heeft een eigen exchange.

Belangrijke tips bij het kopen/verkopen van Monero

+

Er zijn er een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden mocht je ICON willen kopen. Zo is het van belang dat je een goede wallet aanmaakt of koopt. Koop je ICON via een exchange dan is het niet direct nodig om een wallet aan te maken, wel is het aan te raden om de gekochte ICON naar een eigen wallet te sturen. Dit is namelijk veiliger.

Zoals geldt voor alle cryptocurrencies is het van essentieel belang dat je een goede wallet hebt. Dit kan een software- of hardware-wallet zijn, maar moet in alle gevallen Monero ondersteunen. Bij deze twee types wallets heb je altijd de private key in eigen bezit. Stel je koop Monero op een exchange dat staat de cryptocurrency in je account, waarvan je geen toegang hebt tot de private key. In dit geval moet je de exchange erop vertrouwen dat je Monero veilig opgeslagen is.

Doe je eigen onderzoek naar zowel Monero zelf, de onderliggende technologie en de partij waarvan je Monero zou willen kopen. Voorkom oplichting door te zoeken naar recensies zoals op Trustpilot en te vragen naar ervaringen van anderen over een bedrijf.

Bedenk goed hoeveel geld je in Monero zou willen stoppen. In de crypto-wereld zijn genoeg verhalen te vinden over mensen die grote hoeveelheden geld verloren door inschattingsfouten of puur ongeluk. Stop er dus niet te veel geld in, alleen wat je kan missen.