Augur

Terwijl de meeste cryptocurrencies specifiek bedoeld zijn voor het doen van transacties, biedt blockchain-technologie nog veel meer andere mogelijkheden.
Maak kennis met Augur, een platform waarop mensen kunnen wedden op evenementen.
Op deze pagina lees je wat Augur is en krijg je tips voor wanneer je de cryptocurrency van het Augur-platform wilt kopen.

Over Aguru (REP)

Augur is een platform dat is gebaseerd op het Ethereum-netwerk. De cryptocurrency van het platform, REP, is daarom een ERC20-token, wat inhoudt dat de cryptocurrency is gebaseerd op het ERC20-protocol. Augur biedt de mogelijkheid om te wedden op de uitkomst van een evenement.

Dit kan bijvoorbeeld een sportwedstrijd zijn. Op het platform kan men aandelen kopen voor de uitkomst die zij verwachten, zoals welke voetbalclub een wedstrijd zal winnen. Deze aandelen kunnen met ethereum (ETH) en bitcoin (BTC) gekocht worden. De gedecentraliseerde aard van Augur zorgt ervoor dat de uitkomst van een wedstrijd zo eerlijk mogelijk wordt vastgelegd.

Iedereen met REP in zijn wallet kan verslag doen van de uitkomst van bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd. Een meerderheid bepaalt uiteindelijk welke uitkomst de ware is. Een voorbeeld om hier een beter beeld van te krijgen: Wanneer 75% stelt dat club A met 1-0 heeft gewonnen en 25% stelt dat Club A met 2-0 heeft gewonnen, dan wordt de winst van 1-0 aangenomen als de ware uitslag.

De REP-houders die de uitkomst juist vaststelden worden beloond terwijl de REP-houders die het fout hadden worden gestraft voor hun foute verslaglegging. Dit zorgt ervoor dat de uitslagen van dergelijke evenementen zo correct mogelijk worden vastgelegd en dat het wedden op deze evenementen zo eerlijk mogelijk verloopt. Let op: om te kunnen wedden heb je dus niet per se REP nodig, deze cryptocurrency is alleen bedoeld om mee te kunnen doen aan het verslagleggen van uitslagen.

Augur (REP) veilig en simpel kopen via Knaken

+

Augur bestaat al sinds 2015 en is daarom een van de bekendere cryptocurrencies. REP, de cryptocurrency van het platform, is daarom bij de meeste bekende cryptocurrency-exchanges te kopen. Augur kopen kan bijvoorbeeld bij Coinbase en Binance.

Natuurlijk kan Augur ook via over-the-counter (OTC)-platforms gekocht worden. Dit zijn bedrijven, vaak lokaal, die Augur aanbieden voor de verkoop. Het voordeel van deze platforms is dat de klantenservice vaak directer te bereiken is. Daarnaast bieden deze platforms meer privacy. Wel kan het kopen van Augur het voordeligst zijn wanneer je het via een exchange koopt.

Mocht je je Augur willen verkopen dan kan dit tevens via de platforms die hierboven werden benoemd. Augur verkopen kan daarom gemakkelijk. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden. Verderop deze pagina zal je kunnen lezen wat deze dingen zijn.

Knaken helpt je veilig en simpel Agur aan te kopen of te verkopen. Het maakt niet uit of je een beginner of veteraan bent. De drie simpele stappen gelden voor iedereen:
• Selecteer je cryptocurrency.
• Betaal via de betaalmethoden zoals IDEAL.
• Ontvang en beheer je crypto in je Knaken dashboard of eigen wallet.

Waarom mensen Augur kopen of verkopen?

+

Augur kopen of verkopen kan om verschillende redenen. Mocht je meer REP willen verdienen door mee te doen aan het verslagleggen van evenementen dan dien je eerst wat REP te kopen. Ook kan je met Augur actief handelen. Doe je dit goed dan kan je middels het speculeren met Augur geld verdienen.

Daarnaast kan je Augur zien als lange termijn investering. Gezien het koersverloop in het verleden bestaat er de kans dat Augur in de toekomst meer waard wordt. In dat geval kan je geld verdienen. Dit wordt vaker gezien als minder risicovol dan het actief handelen met Augur.

Waarom kiezen voor Knaken?

+

• Veilig & Simpel.
• Geen extra kosten.
• Crypto beheren via je Knaken Dashboard of eigen wallet.
• Knaken heeft een eigen exchange.

Belangrijke tips bij het kopen/verkopen van Augur

+

Mocht je de beslissing hebben genomen om Augur te kopen dan zijn een aantal dingen belangrijk. Ten eerste dien je een goede wallet te hebben waarin je je Augur kan bewaren. Deze wallet moet Augur ondersteunen. Dit zijn meestal ERC-20 wallets en kunnen online, software of hardware wallets zijn. Hardware wallets zijn vaak de veiligste optie, online wallets het onveiligst.

Heb je je wallet in orde dan is het tijd om een partij uit te kiezen waar je je Augur wil gaan kopen. Doe goed onderzoek naar de exchange of het OTC-platform, oplichting komt namelijk veelvuldig voor in de crypto-wereld. Zoek naar recensies en vraag naar ervaringen, zo kom je er het snelst achter of een bedrijf of platform betrouwbaar is of niet.

Ten slotte moet je beslissen hoeveel Augur je wilt kopen. Stop alleen geld in cryptocurrency dat je echt kan missen. Terwijl de cryptocurrency-koersen snel kunnen stijgen, kan het ook de andere kant op gaan. Wees je dus bewust van hoeveel geld je erin stopt.