Dash

Dash is een bekend cryptocurrency-project en is een zogenaamde fork van Bitcoin. Het lijkt daarom in veel opzichten op Bitcoin maar heeft op een aantal vlakken voordelen in vergelijking met BTC. Zo zijn transacties met Dash snel en geheim.
In dit artikel lees je een korte introductie van Dash en geven we tips voor wanneer je besluit Dash te kopen.

Over Dash

Dash werd in 2014 geboren als antwoord op Bitcoin. De cryptocurrency, toen nog Darkcoin genaamd, moest onder andere de transactietijden verkorten. Doordat Dash een fork is, lijkt de code zeer veel op die van Bitcoin. Het team achter Dash heeft echter een aantal verbeteringen geïmplementeerd in deze code. Daarnaast staat het team erom bekend dat het snel nieuwe ideeën uitvoert. Hierdoor loopt Dash vaak voor op de rest.

Het netwerk van Dash heeft twee lagen waar Bitcoin er een heeft. In de eerste laag verwerkt Dash transacties net zoals Bitcoin dat doet, middels miners die datablokken toevoegen aan de blockchain. Het is echter in de tweede laag waar Dash een voorsprong lijkt te hebben. Zo kunnen via de tweede laag directe betalingen worden gedaan met InstantX. Daarnaast kunnen privébetalingen worden uitgevoerd via deze laag middels de Darksend-functie.

Om dit te realiseren werkt Dash met zogenaamde Masternodes. Dit zijn nodes die de infrastructuur vormen waarop deze functies gebaseerd zijn. Iedereen kan zo’n node draaien mits zij 1.000 DASH in hun wallet hebben staan. Dit zorgt ervoor dat zij minder snel handelingen uit zullen voeren die het netwerk zouden kunnen ontwrichten.

Dash (DASH) veilig en simpel kopen via Knaken

+

Mocht je na deze korte introductie denken “ik wil Dash kopen!”, doe dan ten eerste nog dieper onderzoek naar het project en naar betrouwbare bedrijven die Dash verkopen. De cryptocurrency van het netwerk is dash (DASH). De altcoin kan onder andere op de grootste en bekendste cryptocurrency-exchanges gekocht worden zoals Binance, Kraken, Coinbase en meer.

Mocht je liever via een bedrijf dichterbij huis je Dash kopen? Dan zijn er nog zogenaamde over-the-counter (OTC)-platforms die Dash aanbieden. Op deze platforms heb je in tegenstelling tot exchanges geen orderboek. Transacties zijn hierdoor meer privé en bovendien kan je in veel gevallen met handige betaalmethodes betalen. Een bijkomend voordeel is dat de Dash die je via zo’n platform koopt direct in je eigen cryptocurrency-wallet gestort krijgt. Hiermee is je Dash meteen veilig.

Dash (DASH) veilig en simpel verkopen via Knaken

+

Dash verkopen kan op veel plekken. Zo kan je ervoor kiezen om de Dash via een exchange zoals hierboven genoemd te verkopen of via een OTC-platform. Zoals je in de onderstaande sectie zal lezen, is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar de partij waaraan je je Dash wil verkopen.
Knaken helpt je veilig en simpel Dash aan te kopen of te verkopen. Het maakt niet uit of je een beginner of veteraan bent. De drie simpele stappen gelden voor iedereen:
• Selecteer je cryptocurrency
• Betaal via de betaalmethoden zoals IDEAL.
• Ontvang en beheer je crypto in je Knaken dashboard of eigen wallet.

Waarom mensen Dash kopen of verkopen?

+

Er zijn verschillende redenen waarom je Dash zou willen kopen of verkopen. Zo kan je Dash een interessante investering vinden omdat je gelooft in de techniek waaraan het Dash-team werkt. Daarnaast wil je wellicht actief handelen met Dash. Dit houdt in dat je Dash koopt wanneer de prijs laag is en weer verkoopt wanneer de prijs hoger is. Hierbij komen uiteraard veel risico’s kijken.

Ook is het natuurlijk mogelijk dat je Dash wil gaan gebruiken waarvoor het bedoeld is; het doen van transacties. In dat geval is het een idee om Dash in te slaan en deze veilig te bewaren. Hoe je Dash veilig bewaart lees je hieronder.

Waarom kiezen voor Knaken?

+

• Veilig & Simpel.
• Geen extra kosten.
• Crypto beheren via je Knaken Dashboard of eigen wallet.
• Knaken heeft een eigen exchange.

Belangrijke tips bij het kopen/verkopen van Dash

+

Een van de belangrijkste tips voor wanneer je Dash besluit te kopen is om een goede cryptocurrency-wallet te regelen. Wanneer je Dash koopt via een exchange dan zal de Dash in je account komen te staan. In dit geval staat de Dash in principe in de wallet van de exchange maar kan jij er wel mee handelen.

Alhoewel dit makkelijk is, is het niet per se de veiligste optie. Het verstandiger om tenminste een wallet te hebben waarvan je je de private key zelf in bezit hebt. Dit is de sleutel waarmee je toegang krijgt tot je Dash. De veiligste optie is een hardware-wallet zoals die van Ledger. Dit is een soort USB-stick die niet met het internet verbonden is waarmee het voor hackers vrijwel onmogelijk is om bij jouw Dash te komen. Maar ook bij deze wallets geldt dat je je private key veilig moet bewaren.

Wil je Dash kopen via een OTC-platform? Doe dan eerst goed onderzoek naar het bedrijf dat achter het platform zit. Gebruik Google en zoek op de naam van het bedrijf, raadpleeg Trustpilot voor recensies en vraag vrienden om ervaringen. Mocht een website er wat verdacht uitzien, doe dan extra goed onderzoek voordat je besluit Dash te kopen of verkopen.

De cryptocurrency-wereld heeft veel mensen rijk gemaakt, maar ook een hoop mensen hebben er flink wat geld mee verloren. Bedenk dus goed hoeveel geld je erin wilt stoppen. Volg ook niet zomaar het advies op van anderen, doe je eigen onderzoek en baseer je besluit op de uitkomst van dit onderzoek.