Hoe stap je over van FTX naar Knaken?

De afgelopen weken heeft het gestormd in het hoofdkwartier van de Amerikaanse crypto beurs FTX. Het platform zou niet genoeg reserves hebben om de tegoeden van klanten te dekken. Dit zorgde voor een moderne “bankrun” op het platform. Deze gebeurtenissen zijn enorm spannend voor klanten van het platform. In deze blog leggen we je uit je hoe je munten kunt versturen vanaf het FTX-platform naar Knaken. Zodat jij met een gerust hart je munten kunt bewaren bij een gereguleerd Nederlands platform. Zodat je gewoon contact op kan nemen met een supportafdeling in het nederlands of weet dat het platform zich moet houden aan de nederlandse wet- en regelgeving.

 

Huidige situatie FTX: Op dit moment zijn opnames gesloten op het FTX-platform. We zullen je hier op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen op het platform of bekijk de status van FTX op FTX-status.

Stap 1: Maak account op Knaken

De eerste stap begint bij het aanmaken van een Knaken Account. Heb je al een Knaken account, dan ben je al goed op weg. De snelste manier om een Knaken account te maken is om onze mobile app te downloaden (iOS & Android). Na het downloaden van de app kom je terecht in onze registratie flow. Deze doorloop je binnen 5 minuten. Na het doorlopen van deze flow heb je je ID en Adres verificatie geüpload.

Stap 2: Voeg je exchange wallet toe aan je Knaken account

Na het doorlopen van de eerste stap kun je je exchange wallet toevoegen aan je Knaken account. Je kunt hier kiezen voor welke coin je een wallet wilt toevoegen en het wallet adres hiervan invullen. Wanneer je deze velden hebt ingevuld wordt er een wallet verificatie geopend.

In deze stap upload je vervolgens twee screenshots van je wallet. Eentje waarop je wallet adres duidelijk zichtbaar is en eentje waarop je wallet geschiedenis is te zien. Vervolgens zal ons compliance team je wallet verificatie controleren en goed- of afkeuren op basis van de aangeleverde foto’s.

Heb je munten op verschillende netwerken staan op de exchange? Dan kun je meerdere adressen toevoegen. Houd er rekening mee dat sommige Stablecoins verzonden kunnen worden via verschillende netwerken. Dubbel check of het netwerk ook in je wallet verificatie op Knaken overeenkomt met het netwerk waarover je de munten wilt versturen.

Stap 3: Verstuur je munten naar Knaken

Wanneer je de wallet(s) hebt toegevoegd krijg je van Knaken het wallet adres wat jij kunt gebruiken om een specifieke munt naar te sturen. Houd er rekening mee dat wanneer je je munten verstuurt je niet alles verstuurd, maar een deel laat staan om de gas kosten mee te betalen die nodig zijn om de munten te versturen. Voor de meeste netwerken gaat dit om een paar cent, maar voor bijvoorbeeld het Ethereum netwerk kan het versturen van munten soms meer dan € 1,- kosten.

Wanneer je de munten hebt verstuurd zullen deze snel op je Knaken account verschijnen Mocht er iets mis zijn gegaan in deze stap of staan de munten niet in jouw account binnen een aantal uur? Neem dan contact op met [email protected]. Zij zullen je verder helpen en zorgen dat de munten terecht komen in het account.

Gefeliciteerd! Je munten staan nu bij Knaken.

Ontdek meer blogs